tirsdag 26. april 2011

Verdens beste/Kvæfjordkake

Nannahs oppskrift på Verdens Beste måtte bare prøves! Med godt hell :)  Du finner oppskrift og bloggen hennes her

Du trenger:
100g smør
100g sukrin
4eggeplommer
1dl kokosmel
1/2-1 dl fløte(prøv deg fram, det skal være litt kosistens på deigen)
1ts bakepulver

Marengs:
4eggehviter
2dl sukrin+natren(smak)
noen få dråper edikk
50 g hakkede/skivede mandler

Vaniljesaus
4 egg
4 dl fløte
50 dråper vaniljeessens +  søtning
(evt en ts med gelatinpulver)
1. Bland vaniljesaus-ingrediensene sammen og gi det ett oppkok til det blir tykt. Avkjøl.

2. Sett ovnen på 160 grader varmluft. Rør først smør og sukrin sammen til en luftig blanding. Ha i eggeplommene en og en av gangen. Ha i mel og bakepulver. Tilsett fløte og bland godt. Kokosmel er meget "absorberende", så vær litt rask oghusk at det skal være tykk konsistens på røra. Bruk handflaten eller undersiden av en våt skje til å bre utover en bakepapirkledt langpanne. (røra glir litt ut når den stekes...). 

3. Pisk eggehvitene nesten stive og bland inn søtt og edikk før du pisker alt helt stivt.
Ha eggehvitemassen over deigen og strø over mandelspon. Stek midt i ovnen i 30 til 40 min. (Pass på at den ikke blir brent på toppen!) Ikke åpne døren før du har stekt 30 min.
Slå av ovnen og la kaken stå i ovnen til den har temperert seg litt før du tar den ut til avkjøling.

4. Del kaken i to. Pisk krem 4-5 dl m søtt og vaniljedråper. Ha den avkjølede vanilje"sausen" over den ene kakedelen. Ha så den piskede kremen over dette igjen, før du setter på "lokket" - den andre halve kakedelen. 


Voila!


2 kommentarer:

  1. Heisann :) Blir det ikke veldig sterk/stygg/kald smak på kaka med så mye sukrin i? Jeg smakte suksessterte med sukrin og klarte ikke spise det opp..

    SvarSlett
  2. Det blir en kald smak i munn av sukrin, ja. Alternativet er å blande/erstatte søtningen med noe annet etter ønske ;)

    SvarSlett