lørdag 19. mars 2011

Smørgrøt

I dag har jeg laget smørgrøt for første gang på lavkarbo og det ble ett fantastisk resultat! Veldig godt som ett lite mellommåltid. Oppskriften holder til to porsjoner. Det er jo begrenset hvor mye man klarer å få i seg av denne!



Dette hadde jeg i: 
3 dl fløte  8,7 kh
1 dl vann
100 gram smør (evt 1 kh hvis du teller smør)
2 ts Johannesbrødkjernemel (kjøpes på helsekost)


Oppskriften kan mest sannsynlig også benyttes på rømmegrøt hvis du bytter ut fløten med et beger rømme.


Smelt smøret i en liten kjele. Bland i fløten og vannet. Så siler du 2 ts med johannesbrødkjernemel over mens du rører om (kjipt med klumper). Gi det noen minutter. Blir grøten for tykk kan du "spe den ut" med litt ekstra fløte/vann/smør ;) 
Serveres med sukrinsukker, kanel og en smørklatt. Også hører  det jo til med et glass rød saft.




Velbekomme!

1 kommentar:

  1. Bra oppskrifter du :)

    Tips for JBKM (JohannesBrød..) er å ta litt _Kaldt_ vann i et lite glass med lokk, riste det og deretter tilsette i oppskriften. JBKM aktiveres nemlig av varmen.

    Stå på :)

    LCHF'er

    SvarSlett