Suksess? Det får dere selv bedømme når dere også har prøvd!
Jeg er godt fornøyd og synes det er farlig å ha disse i kjøleskapet siden mengden minker og minker...
Troika/Gelesjokolade lages enkelt.
Først: lag gele av fun light saft (jordbær/bringebær), gelatinplater eller gelatinpulver og evt litt sukrinsukker. Blandeforholdet må du finne ut av selv etter ønsket styrke på smaken i geléen. Blandingsforhold med gelatin står på pakkene.
Så, hjemmelagd marsipan:
100 gr mandelmel
1-2 eggehviter
vaniljepulver (smak til)
4-6 ss sukrinmelis (eller smak til selv)
Legg dette i en passende form (feks brødform eller annen form til du får passende høyde på marsipanlaget). La det kjøle seg før du heller over geléen som nesten har begynt å stivne.
Jeg lot det stå over natten før jeg kuttet det opp i firkanter.
Da gjenstår det siste:
Smelt 200-300 gr mørk sukkerfri sjokolade i vannbad med litt cocosa med eller uten smak eller delfiafett. På denne måten blir sjokoladen mer tyntflytende og lettere å jobbe med.
Dypp firkantene i sjokoladen og sett på bakepapir. Pass på at sjokoladen ikke er altfor varm når du starter.
Avkjøles i kjøleskapet. Der bør de også oppbevares.
Lite karbohydrater og nydelige i smaken.
Snickers:
Følg oppskriften på smørkarameller. Når karamellen er litt avkjølt så heller du det over i en brødform dekt med plastfolie. Hell peanøtter over som du dytter litt nedi.
Del i firkanter og dypp i sjokolade som nevnt over her.
mmmmm! Kjempegodt!
Vel bekomme!
Godt jeg nettopp har spist middag:
Kylling surret i bacon bakt i ovnen med blomkålris med smårettbacon og stekt sjampinjong. Saus laget av fløte og blåmuggost.
Dette så farlig godt ut, Lina! Og den middagen så lekker ut! Ble sulten her nå!!
SvarSlettKlem, c
Hvordan skal jeg klare å få til så god smak på geleen som du hadde egentlig? Du skriver at man må finne ut det selv, da er det ikke sikkert de blir like gode som dine... :/ Tror jeg heller kjøper en ferdigpakke gelepulver jeg :P
SvarSlettOg hvor kan jeg få kjøpt sukrinmelis uten å bestille på internett? Må kjøpe inn alt ganske fort vet du pga at jeg skal lage troikaen på lørdag ;)
Svett klem fra Jean som nettopp har vært på trening ;D
Jean: Du kan selvfølgelig kjøpe pakkegele! Men da blir den jo ikke lavkarbo ;) Det samme med sukrinmelisen som du kjøper på helsekosten... den kan erstattes med vanlig melis. Men igjen, da blir ikke godteriet lavkarbo ;)
SvarSlettLykke til, søtnos :)
Camilla: MYE god mat på lavkarbo altså :D
Hei! Hvordan lager du blomkålris? Det hørtes godt og sunt ut:-)
SvarSlettHei anonym:
SvarSlettBlomkålris lager jeg ved å raspe blomkålen i "storhullet" rasp. Så steker jeg bare blomkålen et par korte minutter i stekepannen med noe deilig krydder, salt og pepper, eller hva du måtte ønske :) Det er også godt å ha i ost og fløte. Lykke til!
er disse oppskriftene ketogene?
SvarSlett